Articol publicat pe CovasnaMedia de către Iulia Drăghici:

Asociaţia „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului a organizat, în 1 Martie, o serată caritabilă. Scopul evenimentului a fost cel de a strânge bani pentru operaţia de micşorare de stomac, de care are nevoie o mamă a trei copii din Sita Buzăului. În total, s-au strâns circa 6.700 de lei din donaţii.

Femeia are 38 de ani, înălţimea de 1,61 de metri şi greutatea de 167 de kilograme. „Această anomalie pune în pericol funcţionarea organelor interne, o împiedică să se deplaseze şi să aibă o viaţă normală”, scrie în invitaţia pe care au primit-o oamenii din zona Buzaielor prezenţi la eveniment.

„Venim în sprijinul femeii pentru că vrem să îi redăm posibilitatea acestei mame de a fi alături de copiii ei. Am organizat serata pentru operaţia care costă 3.600 de euro, fără analize, fără drumuri, fără nimic. Oamenii au fost sensibili şi cei care nu au putut să vină şi au fost invitaţi, au trimis bani”, ne-a declarat preşedinta Asociaţiei „Reuniunea Femeilor Ortodoxe”, preoteasa Parohiei din Întorsura Buzăului, Maria Popica.

„Am cunoscut-o pe doamna pentru că a avut copii la noi la şcoală, la şcoala din Bobocea. Am avut una dintre fetiţele femeii la mine în clasă. Sunt nişte copii foarte buni, foarte bine educaţi, studioşi şi deştepţi, dar cu posibilităţi materiale reduse. Banii familiei au mers în primul rând spre educaţia copiilor, nu s-au concentrat pe problema mamei. Adevărul este că mama nu lucrează nicăieri, tatăl se chinuie şi fata cea mare este studentă bursieră. Am încercat să le întindem o mână de ajutor”, ne-a spus Laura Mitrofan, învăţătoare la Şcoala din Bobocea, cea care a adus cazul în atenţia Asociaţiei.

Continuarea articolului o găsiți pe stiri.covasnamedia.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top